Kristien Geurts

Klinisch psycholoog I Relatie- en gezinstherapeut I CEN therapeut I Trauma therapeut (EMDR)

Erkend door de Psychologencommissie: 852123864 & Lid van VVKP & BVRGS

Kristien is gespecialiseerd in relatietherapie & individuele begeleiding van hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid

Een passie voor mensen met een Hoogintensief Leven (HSP/HiQ)

Bij opstart van mijn praktijk koos ik eerst voor een brede aanpak. Ik werkte met gezinnen, kinderen, volwassenen en koppels. Ook met verschillende zorgen en hulpvragen. Als ik vroeg waarom mensen specifiek bij mij terecht kwamen, bleek dat steeds vaker vooral voor mijn ervaring met hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en trauma. Voor die laatste groep bestaat er een ruim aanbod. Hoogsensitiviteit is ook steeds ruimer bekend onder psychologen en therapeuten. Maar de eigenheid van hoogbegaafde mensen, en hun uitdagingen in dit leven, zijn voor vele therapeuten eerder onbekend terrein. Naast deze verbindende factoren, is natuurlijk elk verhaal en ook elke therapie uniek. Er zijn 3 uitgangspunten waar ik van vertrek:

1. We starten vanuit je kracht

Je komt bij mij terecht vanuit een zorg of moeilijkheid. Of het nu relatieproblemen zijn, trauma’s of je zelfbeeld waar je mee worstelt, jij BENT nooit je probleem, ook al weet ik dat het soms zo voelt. Samen zoeken we naar je kracht om te (durven/mogen) groeien en naar een nieuw geloof in je eigen dromen, op jouw ritme, en op jouw manier.

2. Verbinding (her)ontdekken

Gelukkig leven we niet alleen, ook al voelt dat soms zo. Ik help je zoeken naar je hulpbronnen, oude of nieuwe, in vrienden, familie, sport, kunst of natuur.

3. Woorden zijn maar woorden

We gaan zeker veel praten, maar niet alleen dat. We gebruiken ook beelden, muziek, wandelingen, opstellingen, meditatie & ontspanningstechnieken etc. om je te helpen zoeken naar wat je wil verwerken. Specifiek bij moeilijke levensgebeurtenissen gebruik ik ook EMDR traumatechnieken. Meer info op EMDR Belgium

https://emdr-belgium.be/